Vinurile VILLA VINEA sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui pamant extraordinar, amplasat pe valea râului Tarnava Mica, una dintre cele mai vechi regiuni viticole ale Transilvaniei.

Crama este o construcție nouă cu o arhitectură ce amintește de vechile turnuri de prin satele Transilvaniei. Sub pamânt, se află tancurile de inox, în care fermentează, la temperatură controlată, mustul care se transformă în vin.

Povestea vinului, in cramă, incepe de pe “acoperișul” ei, de unde strugurii cad într-un desciorchinător și mai jos, ajung într-o presă pneumatică.

Din strugurii presați cu grijă, mustul ajunge în tancuri și iși începe metamorfoza. După o vreme, vinurile roșii ajung în baricuri sau budane, pentru maturare, înainte de a fi îmbuteliate. Locul ascunde un farmec al vremurilor de altădată.

  • Feteasca Neagra Premium Villa Vinea, un soi romanesc de struguri, pentru vinuri roșii (de asemenea, numit Madchentraube negru), care este surprinzător de bine‐cunoscut pentru vinurile sale cu rezultate excelente (cantitativ si calitativ).

  • O premiera în Romania. Nasul este imediat recunoscut, specific, cu miros de zmeura si cirese, pe bolta palatina se simte inconfundabil specificul vinurilor minerale VILLA VINEA. Prin metoda clasica "Saignée", mustul ramane scurt timp în contact cu pielita si pulpa, astfel taninuri tipice de Zweigelt au fost luate, impregnate, pentru a obține prospețimea, structura si echilibru, costruind, astfel, profilul aromatic.

  • Zweigelt Premium 2016 - Villa Vinea, un vin usor de baut si asociat cu mancarurile meselor bogate. Culoarea vinului este rosu-granat cu reflexe de cerneala care-i tradeaza tineretea si personlitatea de “Don Juan” (atentie domnisoarelor si doamnelor!)