• Cabernet Sauvignon este un soi franţuzesc de vin, care a fost adus în România cu câteva secole în urmă. Prezenţa sa în zona Drăgăşani dovedeşte compatibilitatea sa cu solul acestei regiuni.
  • Domnul de Rouă (The DewLord) spune povestea prinţului călător prin viile Drăgăşanilor, un îndrăgostit topit de razele soarelui în roua dimineţii. Strugurii dezmierdaţi de stropii de rouă au dat naştere vinului iubirii.
  • Asamblajul vinului este realizat pe o baza clasica: Cabernet Sauvignon si Merlot. Peste acestea, adaugam cativa litri din soiurile aparte de exemplu Syrah si feteasca Neagra sau Pinot Noir, rezultatul fiind unul nemaipomenit. Este pus la invechit timp de 4 ani in butoi si apoi isi continua invechirea in sticle.
  • Petit Clos Rouge - Clos Des Colombes se compune ca un asamblaj  majoritar de Syrah, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra si foarte putin Pinot Noir.
  • Merlot Aramic

    38,00 lei
  • CUPOLA SANCTIS Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului. Mai târziu însă, gândul bun ne-a arătat că oamenii se bucură în aceeaşi măsură de fiecare dintre onomastici, că sărbătoarea unuia sau a altuia dintre sfinţi poartă totdeauna aceeaşi încărcătură, fiind un alt prilej de a serba viaţa şi darurile divinităţii. Nu se strâng laolaltă doar cei care se serbează, ci şi toţi cei dragi lor. Vinurile din gama Cupola Sanctis sunt creații de autor, semnate de Liviu Grigorică și Veronica Gheorghiu, îmbuteliate în serii mici. Fiecare sticlă în parte are o etichetă specială care reprezintă unul din cei unsprezece sfinți ortodocși ai gamei, iar a 12-a sticla evoca Buna Vestire sub denumrea de Vestitor, o creație autentică de Ciprian Paleologu. O gamă cu vinuri perfecte pentru a fi oferite în dar la ocazii speciale.
  • La 21 iulie 1718, urmare a tratatului de la Passarowitz, Oltenia a intrat sub administraţia Imperiului Habsburgic. Nu se inventase conceptul de „ciocnire a civilizaţiilor”, dar rigoarea germanică, proverbialul chiul plin de umor al localnicilor şi moleşeala de tip bien-vivre a otomanilor au reprezentat factori de coliziune aproape palpabili. În 1738, Imperiul se restrângea după tentative nereuşite de recenzare, un oarece succes în cartografiere şi „însemnarea” pământului cu primele clădiri – mănăstiri şi conace – menite să dureze peste vremi. Astăzi, spiritul locului, cel care i-a făcut pe germani să abandoneze proiectul, mai are sclipiri de rigoare şi precizie. Taman când eşti sigur că întreg satul îşi face siesta şi-ţi dai seama că lucrarea nu mai poate fi terminată, un „zvâc” divin pune lucrurile în mişcare cu viteză nemaivăzută. Iar încheierea – la timp! – a lucrării se face cu gluma şi cântecul care circumscriu cel mai bine spiritul locului. Urmează, evident, siesta… Vinul i seamănă întru totul poveştii germanizării vremelnice a Olteniei. Cele cinci soiuri din care este construit – Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Pinot Noir şi Dornfelder – sunt greu de înfrăţit, şi ar părea neavizatului aproape contradictorii. Cu răbdare, la ore bune după deschiderea sticlei (unii spun că a doua zi ar fi mai bine!), aromele încep să lucreze, dezvăluind o frumuseţe neaşteptată, greu de intuit la „primul nas”. Note discrete, aproape subliminale, apar şi dispar prin bogăţia de nuanţe, lăsând „cititorul” surprins şi nelămurit, cu senzaţia de „îmi dau seama, dar nu ştiu ce…”, exact ca „sclipirile germanice” ale oamenilor care fac acest vin. Solid, dar suplu şi elastic, texturat şi mătăsos, corpolent şi alunecos, vioi, dar sobru, un şir nesfârşit de contradicţii coerente, Passarowitz 1718 este un vin de băut cu mintea – este vinul „de bibliotecă”, de studiat cu o carte de istorie sau cu un album de artă în faţă…