• Fresh si parfumat, acest cupaj este obtinut din 3 soiuri de struguri albi cu origini foarte diferite, dar care au in comun dragostea pentru climatul temperat al regiunii Sebes-Apold. Sauvignonul Blanc vine cu arome de fructe exotice si flori albe, Pinot Grigio completeaza cu aciditate si corp, iar Clasicul Chardonnay invaluie totul in note fine de pepene galben, piersici si frisca.
  • Vinificat din struguri selectionati de pe insoritele Coline ale Dobrogei, acest cupaj de Semillion si Tamaioasa Romaneasca ( doua soiuri remarcabile in lumea aromelor) este bogat, elegant si expresiv. Parfumul vinului te cucereste imediat fiind dominat de iasomie si piersica, iar in gust ne bucuram de fructe tropicale, piersici coapte si samburi de caise.
  • In apropierea Pontului Euxin, tolanit la umbra si ascultand valurile cu scoica la ureche atat de relaxat este acest Shiraz de Murfatlar din viile Halewood. Nici o grija nu veti mai avea in prezenta acestui Rose elegant, proaspat si fructuos cu nas de zmeura, capsune si citrice, cu o culoare roz–violacee care exprima tinerete si libertate iar dupa primul pahar veti auzi “LA Vie En Rose” una dintre superbele melodii interpretate de Edith Piaf.
  • Cupaj inspirat din soiurile Feteasca Neagra, Shiraz si Cabernet Franc cultivate cu succes in Podgoria Dealul Mare acest “Bordeaux” al Romaniei care le permite oenologilor iscusiti sa creeze vinuri rosii concentrate si intens colorate.Strugurii au fost culesi la maturitate deplina. Gustul vinului este generos si complex dezvaluind treptat nuante multiple de cirese negre, prune confiate si fructe negre de padure. Finalul este la fel de interesant cu note de vanilie, cafea, eucalipt si piper negru.
  • Soiul bordelez Cabernet Franc s-a adaptat excelent in podgoria Minis-Maderat valorificand la maximum acest terroir special dintre Mures si Muntii Zarandului. Vinul este intens colorat aproape “negru” fructuos si condimentat cu taninii vii, perfect echilibrat, usor de confundat cu marile vinuri de Bordeaux. Strugurii sunt recoltati tarziu si dupa o atenta selectie doar cei sanatosi ajung la fermentare si maturare in barrique timp de 24 de luni.  Optimul de consum este atins dupa inca un somn de aceasta data la sticle de inca doi ani.  
  • Provine dintr-o vie inca tanara din care s-au recoltat doar strugurii sanatosi ajunsi la maturitatea deplina spre sfarsitul lunii octombrie. In crama, dupa incheierea fermentatiei alcoolice si malolactice s-a trecut la maturarea in baricuri noi romanesti de stejar cu grad de prajire mediu, maturare care a durat timp de aproape doi ani. A rezultat un vin intens colorat, rosu rubiniu, corpolent cu arome de coacaze negre tipice soiului Cabernet Sauvignon, prune uscate, imbracate in nuante fine de ciocolata amaruie si vanilie. Visina supracoapta din postgust tradeaza calitatea premium, iar taninii fini si bine integrati accentueaza caracterul fresh al acestui vin ce il transforma dintr-un vin gastronomic sau de meditatie intr-un vin de petrecere cu prietenii sau mai ales intr-un vin de eveniment (nunta, botez, majorat, zi de nastere). Fructele si vanilia domina caracterul vegetal-salbatic specific soiului si il catifeleaza  facandu-l foarte baubil.
  • Cabernet Sauvignon este un soi franţuzesc de vin, care a fost adus în România cu câteva secole în urmă. Prezenţa sa în zona Drăgăşani dovedeşte compatibilitatea sa cu solul acestei regiuni.
  • Prosecco a devenit foarte popular in ultimii ani in Europa si mai ales in America, depasind in volum celelalte spumante datorita usurintei cu care de consuma si a caracterului fresh si fructat. Prosecco Casabianca Brut face cinste acestei categorii fiind un aperitiv delicios si discret parfumat care se termina foarte repede din sticla.
  • Exista o mica podgorie in Franta care apartine de Clos des Colombes. Le Champagne la Ferraudiere provine din Ambonnay, una dintre cele doar 17 comune care au drept de DOC Champagne Grand Cru. Asamblajul este majoritar de Pinot Noir, cu putin Chardonnay si un sfert de vin Reserve. Poate fi savurata la aperitiv si se completeaza perfect cu fructe de mare, peste si sosuri delicate.
  • Crâmpoşia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câştigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi. În anii '60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise", iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.
  • Cramposie Selectionata 2016 Avincis este un vin foarte fin, plin de personalitate, cu arome de mere verzi 🍏, dar si de citrice. 
  • Obtinut prin cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Cadarca, acest vin unic in peisajul romanesc este rezultatul interactiunii dintre pamant si cer ce poate fi creat doar in ani speciali cum a fost anul 2009. Un “Grand Cuvee” rar ca perlele negre. Culesul strugurilor s-a facut la supracoacere, s-au selectionat atat in vie cat si la crama, apoi s-au fermentat traditional pe bostina timp de 21 se zile. Vinul combina caracterele celor trei soiuri de struguri negrii cu iscusinta oenologului si terroirul special din sudul podgoriei Minis-Maderat.
  • Domnul de Rouă (The DewLord) spune povestea prinţului călător prin viile Drăgăşanilor, un îndrăgostit topit de razele soarelui în roua dimineţii. Strugurii dezmierdaţi de stropii de rouă au dat naştere vinului iubirii.
  • Feteasca Neagra Premium Villa Vinea, un soi romanesc de struguri, pentru vinuri roșii (de asemenea, numit Madchentraube negru), care este surprinzător de bine‐cunoscut pentru vinurile sale cu rezultate excelente (cantitativ si calitativ).

  • Reducere!
    Soi dacic romanesc cultivat  pe dealurile pietroase ale Paulisului, depaseste calitativ potentialul de soi. Aromele de struguri stafiditi si fructe rosii tradeaza un vin premium fin si echilibrat. Dupa fermentatie o parte din vin este maturat in barrique timp de 2 ani ceea ce ii aduce un plus de vanilie si ciocolata amaruie. Gustul are trei componente una vegetala, a doua fructuoasa si a treia minerala prin combinatia carora rezulta un vin fresh si foarte baubil.
  • Vinul a fost obtinut din struguri atent selectionati atat in vie cat si in crama iar dupa incheierea celei de-a doua fermentatii s-a odihnit timp de 12 luni in baricuri de stejar romanesc cu grad mediu de prajire. A rezultat un vin cu parfum de fructe rosii proaspete si prune de vara coapte. In gust se regasesc fructele rosii completate de cuisoare si piper proaspat macinat. Fresh si suplu vinul este jucaus si te indeamna usor la inca un pahar.
  • Feteasca Regala & Pinot Gris - Avincis un vin cu adevarat regal, o Printesa zburdalnica dar frumoasa foc de culoarea spicelor de grau cu un buchet de flori de salcam si flori de portocal 🍊.
  • Feteasca Regala Premium 2014 Villa Vinea - Terroirul special din Podgoria Tarnave care este locul de nastere pentru Feteasca Regala isi pune amprenta asupra acestui vin.  
  • Via tanara de doar 5 ani a fost afectata de precipitatiile abundente ale anului 2014 si s-a optat pentru calitate in detrimentul cantitatii selectionand doare strugurii perfect sanatosi. Culesul a avut loc intre 15 si 20 septembrie la o acumulare de zahar de 200-210g/l. Fermentatia alcoolica s-a desfasurat in tancuri de inox cu inoculare de drojdii selectionate si in conditii de temperatura controlata pentru a capta si fixa maximum de arome. Nasul este de flori de primavara, citrice si mar verde iar in gust aceste arome sunt completate de mango si pepene galben. Vinul este proaspat si vioi sustinut de o aciditatea ridicata.
  • Desi strugurii provin dintr-o vie tanara conditiile pedoclimatice sunt foarte favorabile soiului Sauvignon Blanc din care rezulta vinuri ce se remarca prin calitate si complexitate. Culesul a avut loc intre 15 si 20 septembrie la o acumulare de zahar de 200-210g/l. Fermentatia alcoolica s-a desfasurat in tancuri de inox cu inoculare de drojdii selectionate si in conditii de temperatura controlata pentru a capta si fixa maximum de arome. Vinul este elegant cu arome de fructe exotice si soc care in gust sunt completate de compotul proaspat de piersici albe si coaja de grapefruit. Vinul este proaspat si vioi sustinut de o aciditatea ridicata.
  • Gewurztraminer Villa Vinea este rezultatul teroir‐ului din Transilvania, pentru solul tipic luto‐argilos, zilelor insorite, mediu și orientarea optimă a pantei.

    Un vin ,,Scoala’’ pentru amatori si profesionisti deopotriva.  
  • Gewurztraminer Selection 2015 Villa Vinea - Daca vrei sa cuceresti o fata cu acest vin ar trebui sa incepi.... Culoarea galben-stralucitoare a Gewurztraminer-ului Selection 2015 Villa Vinea are parfumul fin de faguri de miere, busuioc uscat si trandafiri. Te imbie si te rasfata pregatind toate simturile pentru prima inghititura.
  • Cabernet Sauvignon obtinut din clona 7 (cu coacere tarzie) care produce struguri cu ciorchini mici si compacti, cu pielita groasa si incarcata de polifenoli si taninuri. Acest Cabernet Sauvignon denota o puternica expresie atat a caracterului de soi cat si a terroir-lui din care provine. Fermentat in cisterne verticale de inox, maturat timp de 12 luni in baricuri noi de stejar American si apoi invechit in sticla.

  • Soiul Feteasca Neagra este probabil cel mai valoros soi nobil rosu romanesc. Strugurii din care provine aceasta editie a vinului, au fost culesi de pe Domeniile Halewood - Viile Scurta.  Selectia clonala pentru plantatia  de vita de vie de la viile Scurta a fost realizata la Pepinierele Guillaume (Dijon-Franta).
  •   Deschidere fina, discret, usor aromat, aciditate viguroasa; culoare galben deschis spre galben pai. Buchet fin de fructe de mere proaspete, piersici și caise, o aromă ușoară de nucsoara completează experiența gustului. În gura, proaspat și suculent, putin sarat, spre final cu usoara mineralitate. Pentru zona de cultivare tipica, Kerner Villa Vinea aduce o aciditate medie și un finisaj moale.