• Desi strugurii provin dintr-o vie tanara conditiile pedoclimatice sunt foarte favorabile soiului Sauvignon Blanc din care rezulta vinuri ce se remarca prin calitate si complexitate. Culesul a avut loc intre 15 si 20 septembrie la o acumulare de zahar de 200-210g/l. Fermentatia alcoolica s-a desfasurat in tancuri de inox cu inoculare de drojdii selectionate si in conditii de temperatura controlata pentru a capta si fixa maximum de arome. Vinul este elegant cu arome de fructe exotice si soc care in gust sunt completate de compotul proaspat de piersici albe si coaja de grapefruit. Vinul este proaspat si vioi sustinut de o aciditatea ridicata.
  • Provine dintr-o vie inca tanara din care s-au recoltat doar strugurii sanatosi ajunsi la maturitatea deplina spre sfarsitul lunii octombrie. In crama, dupa incheierea fermentatiei alcoolice si malolactice s-a trecut la maturarea in baricuri noi romanesti de stejar cu grad de prajire mediu, maturare care a durat timp de aproape doi ani. A rezultat un vin intens colorat, rosu rubiniu, corpolent cu arome de coacaze negre tipice soiului Cabernet Sauvignon, prune uscate, imbracate in nuante fine de ciocolata amaruie si vanilie. Visina supracoapta din postgust tradeaza calitatea premium, iar taninii fini si bine integrati accentueaza caracterul fresh al acestui vin ce il transforma dintr-un vin gastronomic sau de meditatie intr-un vin de petrecere cu prietenii sau mai ales intr-un vin de eveniment (nunta, botez, majorat, zi de nastere). Fructele si vanilia domina caracterul vegetal-salbatic specific soiului si il catifeleaza  facandu-l foarte baubil.
  • Vinul a fost obtinut din struguri atent selectionati atat in vie cat si in crama iar dupa incheierea celei de-a doua fermentatii s-a odihnit timp de 12 luni in baricuri de stejar romanesc cu grad mediu de prajire. A rezultat un vin cu parfum de fructe rosii proaspete si prune de vara coapte. In gust se regasesc fructele rosii completate de cuisoare si piper proaspat macinat. Fresh si suplu vinul este jucaus si te indeamna usor la inca un pahar.
  • Spumantul Rhein Extra este cea mai veche marca recunoscuta de vin spumant din Romania.   
  • Acest vin elegant, recolta anului 2014 este obtinut din prima plantatie de Viognier din Romania de pe Domeniile Halewood – Viile Scurta. Viile Scurta, atestate documentar inca din secolul XVI sunt un areal situat pe pantele insorite ale podgoriei Dealu Mare, la o altitudine de aproximativ 150 de metri, pe locul unde acum multe milioane de ani se gasea Marea Sarmatica.

  • Acest vin, recolta anului 2011, este obtinut culesi de pe plantatia de vita de vie ale Domeniilor Halewood din Murfatlar, unde soiul Shiraz s-a adaptat bine la climatul cald din Dobrogea.

  • Cabernet Sauvignon obtinut din clona 7 (cu coacere tarzie) care produce struguri cu ciorchini mici si compacti, cu pielita groasa si incarcata de polifenoli si taninuri. Acest Cabernet Sauvignon denota o puternica expresie atat a caracterului de soi cat si a terroir-lui din care provine. Fermentat in cisterne verticale de inox, maturat timp de 12 luni in baricuri noi de stejar American si apoi invechit in sticla.

  • Soiul Feteasca Neagra este probabil cel mai valoros soi nobil rosu romanesc. Strugurii din care provine aceasta editie a vinului, au fost culesi de pe Domeniile Halewood - Viile Scurta.  Selectia clonala pentru plantatia  de vita de vie de la viile Scurta a fost realizata la Pepinierele Guillaume (Dijon-Franta).
  •   Deschidere fina, discret, usor aromat, aciditate viguroasa; culoare galben deschis spre galben pai. Buchet fin de fructe de mere proaspete, piersici și caise, o aromă ușoară de nucsoara completează experiența gustului. În gura, proaspat și suculent, putin sarat, spre final cu usoara mineralitate. Pentru zona de cultivare tipica, Kerner Villa Vinea aduce o aciditate medie și un finisaj moale.
  •   Riesling‐ul de la Villa Vinea reflecta caracterul împrejurimilor: solul argilos, greu , duce la o mineralitate subtila, usor sarata, precum și o aromă corpolenta de fructe. Nuanța de spumant galben‐pal se adauga in mod natural in spectrul de culori datorate teraselor orientate spre sud din valea Tarnavelor. La varsta frageda, mai ales, gustul este racoritor de citrice și fructe verzi.