• Fresh si parfumat, acest cupaj este obtinut din 3 soiuri de struguri albi cu origini foarte diferite, dar care au in comun dragostea pentru climatul temperat al regiunii Sebes-Apold. Sauvignonul Blanc vine cu arome de fructe exotice si flori albe, Pinot Grigio completeaza cu aciditate si corp, iar Clasicul Chardonnay invaluie totul in note fine de pepene galben, piersici si frisca.
  • Vinificat din struguri selectionati de pe insoritele Coline ale Dobrogei, acest cupaj de Semillion si Tamaioasa Romaneasca ( doua soiuri remarcabile in lumea aromelor) este bogat, elegant si expresiv. Parfumul vinului te cucereste imediat fiind dominat de iasomie si piersica, iar in gust ne bucuram de fructe tropicale, piersici coapte si samburi de caise.
  • Prosecco Extra Dry adica “demi sec” in limbajul vinului este cel mai iubit sortiment de prosecco in Italia datorita echilibrului sau minunat intre aciditate si zaharuri. Acest Prosecco ne incanta prin parfum floral, gust de fructe cu samburi (caise, piersici) si postgust fin de croissante.
  • Exista o mica podgorie in Franta care apartine de Clos des Colombes. Le Champagne la Ferraudiere provine din Ambonnay, una dintre cele doar 17 comune care au drept de DOC Champagne Grand Cru. Asamblajul este majoritar de Pinot Noir, cu putin Chardonnay si un sfert de vin Reserve. Poate fi savurata la aperitiv si se completeaza perfect cu fructe de mare, peste si sosuri delicate.
  • Contessa - Villa Vinea

    Caracteristica solului argilos, perioada prelunga a coacerii strugurilor în soarele de toamnă, precum și stafidirea specifica “vinurilor de paie”, cateva luni in ladite, da vinului un nas intens, fructat (ananas, piersici, pepene galben si gutuie) și aroma fagurilor cu miere; culoare galben deschis spre auriu, plin în gură și elegant, cu un finisaj moale și grațios.

  • Crâmpoşia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câştigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi. În anii '60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise", iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.
  • Cramposie Selectionata 2016 Avincis este un vin foarte fin, plin de personalitate, cu arome de mere verzi 🍏, dar si de citrice. 
  • În crearea de Cuvee Diamant, combinarea celor două soiuri autohtone Feteasca Alba si Feteasca Regala redescopera clasa soiurilor romanesti.

  • Feteasca Regala & Pinot Gris - Avincis un vin cu adevarat regal, o Printesa zburdalnica dar frumoasa foc de culoarea spicelor de grau cu un buchet de flori de salcam si flori de portocal 🍊.
  • Feteasca Regala Premium 2014 Villa Vinea - Terroirul special din Podgoria Tarnave care este locul de nastere pentru Feteasca Regala isi pune amprenta asupra acestui vin.  
  • Via tanara de doar 5 ani a fost afectata de precipitatiile abundente ale anului 2014 si s-a optat pentru calitate in detrimentul cantitatii selectionand doare strugurii perfect sanatosi. Culesul a avut loc intre 15 si 20 septembrie la o acumulare de zahar de 200-210g/l. Fermentatia alcoolica s-a desfasurat in tancuri de inox cu inoculare de drojdii selectionate si in conditii de temperatura controlata pentru a capta si fixa maximum de arome. Nasul este de flori de primavara, citrice si mar verde iar in gust aceste arome sunt completate de mango si pepene galben. Vinul este proaspat si vioi sustinut de o aciditatea ridicata.
  • Desi strugurii provin dintr-o vie tanara conditiile pedoclimatice sunt foarte favorabile soiului Sauvignon Blanc din care rezulta vinuri ce se remarca prin calitate si complexitate. Culesul a avut loc intre 15 si 20 septembrie la o acumulare de zahar de 200-210g/l. Fermentatia alcoolica s-a desfasurat in tancuri de inox cu inoculare de drojdii selectionate si in conditii de temperatura controlata pentru a capta si fixa maximum de arome. Vinul este elegant cu arome de fructe exotice si soc care in gust sunt completate de compotul proaspat de piersici albe si coaja de grapefruit. Vinul este proaspat si vioi sustinut de o aciditatea ridicata.
  • Gewurztraminer Villa Vinea este rezultatul teroir‐ului din Transilvania, pentru solul tipic luto‐argilos, zilelor insorite, mediu și orientarea optimă a pantei.

    Un vin ,,Scoala’’ pentru amatori si profesionisti deopotriva.  
  • Gewurztraminer Selection 2015 Villa Vinea - Daca vrei sa cuceresti o fata cu acest vin ar trebui sa incepi.... Culoarea galben-stralucitoare a Gewurztraminer-ului Selection 2015 Villa Vinea are parfumul fin de faguri de miere, busuioc uscat si trandafiri. Te imbie si te rasfata pregatind toate simturile pentru prima inghititura.
  •   Deschidere fina, discret, usor aromat, aciditate viguroasa; culoare galben deschis spre galben pai. Buchet fin de fructe de mere proaspete, piersici și caise, o aromă ușoară de nucsoara completează experiența gustului. În gura, proaspat și suculent, putin sarat, spre final cu usoara mineralitate. Pentru zona de cultivare tipica, Kerner Villa Vinea aduce o aciditate medie și un finisaj moale.
  • Acest cupaj special a fost creat prin valorificarea celor mai bune caracteristici ale celor două soiuri de struguri: Muscat Ottonel, un soi născut pe Valea Loirei, în 1839 şi care a poposit la începutul secolului XX la Drăgășani şi Sauvignon Blanc, un soi apărut în Franţa medievală, când era cunoscut sub numele Fiers, fiind consemnat ca atare încă din anul 1534, de nimeni altul decât François Rabelais, în cartea sa “Gargantua & Pantagruel” şi care a ajuns la Drăgăşani la sfărşitul secolului XIX.
  • Muscat Ottonel Demisec de la Crama Aramic, Dealurile Silagiului un vin MAGIC de o intensitate si complexitate a aromelor cum rar intalnesti, foarte feminin cu un parfum special de trandafiri si faguri de miere care iti “imbata” simturile – un vin de care te indragostesti! Comanda online! De origine franceza soiul Muscat Ottonel s-a adaptat foarte bine in Romania si da vinuri fine si minerale in podgoria Tarnave, vinuri aromate si dulci la Murfatlar, iar pe Dealurile Silagiului la Crama Aramic vinuri foarte expresive care fac fata la cele mai sofisticate asocieri culinare.
  • Soiuri : majoritar Sauvignon, Feteasca Alba, in cantitate mica Riesling Italian, Viognier. Un vin cu o culoare stralucitoare, marcata de lemnul din butoaiele de stejar dar fara greutate. In gura, vinul este vioi cu gust floral. La sfarsit este echilibrat si proaspat. Petit clos blanc se potriveste foarte bine la carne alb, la peste, la fructe de mare
  • Printesa Si Bobul De Mazare Clos Des Colombes - culoare perfecta galben-auriu stralucitor. Sofisticat si fin, un vin cu nume de poveste! Nas: piersici coapte 🍑, vanilie, prune albe de vara Gust: caise confiate, grapefruit roz, gem de prune, note de lemn de stejar Postgust: foarte lung si intens, creme brulee, lime si piper alb. PRINTESA SI BOBUL DE MAZARE imi aduce aminte brusc de Copilarie. Astfel aciditatea placuta a vinului ma racoreste la fel ca o plimbare cu picioarele goale prin iarba uda a diminetii in gradina bunicilor plina de visini si ciresi 🍒.
  • Acest vin elegant, recolta anului 2014 este obtinut din prima plantatie de Viognier din Romania de pe Domeniile Halewood – Viile Scurta. Viile Scurta, atestate documentar inca din secolul XVI sunt un areal situat pe pantele insorite ale podgoriei Dealu Mare, la o altitudine de aproximativ 150 de metri, pe locul unde acum multe milioane de ani se gasea Marea Sarmatica.

  •   Riesling‐ul de la Villa Vinea reflecta caracterul împrejurimilor: solul argilos, greu , duce la o mineralitate subtila, usor sarata, precum și o aromă corpolenta de fructe. Nuanța de spumant galben‐pal se adauga in mod natural in spectrul de culori datorate teraselor orientate spre sud din valea Tarnavelor. La varsta frageda, mai ales, gustul este racoritor de citrice și fructe verzi.