• CUPOLA SANCTIS Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului. Mai târziu însă, gândul bun ne-a arătat că oamenii se bucură în aceeaşi măsură de fiecare dintre onomastici, că sărbătoarea unuia sau a altuia dintre sfinţi poartă totdeauna aceeaşi încărcătură, fiind un alt prilej de a serba viaţa şi darurile divinităţii. Nu se strâng laolaltă doar cei care se serbează, ci şi toţi cei dragi lor. Vinurile din gama Cupola Sanctis sunt creații de autor, semnate de Liviu Grigorică și Veronica Gheorghiu, îmbuteliate în serii mici. Fiecare sticlă în parte are o etichetă specială care reprezintă unul din cei unsprezece sfinți ortodocși ai gamei, iar a 12-a sticla evoca Buna Vestire sub denumrea de Vestitor, o creație autentică de Ciprian Paleologu. O gamă cu vinuri perfecte pentru a fi oferite în dar la ocazii speciale.
  • Oprisor-Smerenie

    110,00 lei
    Smerenie este primul vin din România care a parcurs un drum invers: de la nume şi idee la licoarea închisă în sticlă. S-a vrut a fi un tribut adus sufletului nemuritor şi credinţei nesmintite, călugăriţei din chilie care se roagă pentru fiecare om întâlnit sau de care a auzit. Alchimia lui Liviu Grigorică şi puritatea soiurilor lucrate de Veronica Gheorghiu au fost exploatate la maximum pentru a obţine un vin care „închide” această atmosferă. Asprimile tocite ale rasei călugăreşti – surprinse în taninii catifelaţi, cu astringenţe plăcute. Răcoarea chiliei – descoperită în urme aproape imperceptibile de mentă şi eucalipt. Viaţa de zi cu zi – regăsită în parfumul de gutuie lăsată în fereastră şi de cireşe supracoapte. Neclezminţirea credinţei – revelată în puterea mare de învechire a vinului.
  • Oprisor-Ispita

    150,00 lei
    ISPITA, By Liviu Grigorică este o colecție. Este un Codex ezoteric de artă și vin format din 6 părți/vinuri distincte. Fiecare literă din denumirea ISPITA este un element magic în sine, definind un aspect al creației aflat la cumpăna dintre partea luminoasă și tenebroasă a acesteia. Desenele ce apar pe etichetă și pe cutie sunt ale artistului Ciprian Paleologu, cel ce a creat conceptul și designul colecției, reprezentând o serie de litere-simbol. Fiecare vin din colecția ISPITA are o personalitate proprie. Creatorul vinului, Liviu Grigorică, imaginează vinul după litera, simbolistica și noțiunea pe care aceasta o destăinuie. Vinurile vor apărea cu o ritmicitate aparte, iar după ce și ultima literă va fi dezvăluită, vom lansa o serie limitată de cutii obiect de artă și vin formate din toate cele 6 sticle/ litere/ noțiuni alăturate. Litera I din ISPITA by Liviu Grigorică, ilustrează Iluminarea, este un cupaj roșu şi conține un număr de 5577 de sticle înseriate . Litera P din ISPITA by Liviu Grigorică, ilustrează Puterea, este un cupaj roșu şi conține un număr de 4881 de sticle înseriate. Litera S din ISPITA by Liviu Grigorică, ilustrează Savoarea, este un cupaj roșu şi conține un număr de 5555 de sticle înseriate.
  • „Lucrurile bune se întâmplă celor care ştiu să aştepte”, se spune. Iar acest vin este o dovadă că munca şi răbdarea nu rămân nerăsplătite. Drăgaica nu dă buzna, ci aşteaptă să-şi găsească tovarăşul ideal. Decantat îndelung şi servit în cele mai bune pahare cu putinţă, vinul oferă o linie imprevizibilă de note şi arome, în timp ce spune o poveste lungă, foarte lungă. Un povestaş binevoitor care, în loc să contrazică, te duce de mână acolo unde poţi găsi certitudini. E prietenos, deloc autoritar, nobil, puternic şi... foarte special.
  • OMULETUL DE LEMN Clos de Colombes   asamblaj de 3 vinuri rosii: SIRAH - rotunjime si fructuozitate, CABERNET SAUVIGNON - tanini si corp, FETEASCA NEAGRA - personalitate si o nota "romaneasca" patriotica.
  • Acest vin, recolta anului 2011, este obtinut culesi de pe plantatia de vita de vie ale Domeniilor Halewood din Murfatlar, unde soiul Shiraz s-a adaptat bine la climatul cald din Dobrogea.

  • Un soi de struguri negrii romanesti cu origine in Podgoria Dragasani unde isi pune cel mai bine in evidenta calitatile de vin barbatesc si complex. Soiul a fost obtinut printr-o incrucisare intre soiurile Negru Vartos si Saperavi fiind considerat fiul mai mic al soiului Novac care are la origine aceleasi soiuri. Parfumul se lasa greu descifrat fiind caracterizat prin note vegetale si piele, violete in fundal iar in timp cu un pic de rabdare(cateva ore) se deschide spre cirese negre in parga si afine de padure. Gustul este crud si salbatic la prima inghititura, vinul se ascunde si are nevoie din timp sau decantare pentru a exprima graduat nuantele de dulceata de visine, de cirese amare si de afine insotite de piper rosu.
  • Merlot Aramic

    33,00 lei
  • Merlot Avincis
  • Un vin de exceptie produs in editie limitata de doar 6600 sticle numerotate individual. Strugurii provenind din Podgoria Dealul Mare au fost recoltati manual cu mare grija dimineata foarte devreme pentru a pastra aciditatea si aromele in boabele strugurelui si a le feri de temperaturile ridicate din timpul zilei. Dupa inca o selectie si dezciorchinare mustul impreuna cu boabele a fost maturat la rece timp de 3 zile la o temperatura de 4*C . In acest proces se fixeaza culoarea provenind din pielita boabelor rezultand un vin modern, fresh, frumos colorat si stralucitor.
  • Soiul Feteasca Neagra este probabil cel mai valoros soi nobil rosu romanesc. Strugurii din care provine aceasta editie a vinului, au fost culesi de pe Domeniile Halewood - Viile Scurta.  Selectia clonala pentru plantatia  de vita de vie de la viile Scurta a fost realizata la Pepinierele Guillaume (Dijon-Franta).
  • Cabernet Sauvignon obtinut din clona 7 (cu coacere tarzie) care produce struguri cu ciorchini mici si compacti, cu pielita groasa si incarcata de polifenoli si taninuri. Acest Cabernet Sauvignon denota o puternica expresie atat a caracterului de soi cat si a terroir-lui din care provine. Fermentat in cisterne verticale de inox, maturat timp de 12 luni in baricuri noi de stejar American si apoi invechit in sticla.

  • Vinul a fost obtinut din struguri atent selectionati atat in vie cat si in crama iar dupa incheierea celei de-a doua fermentatii s-a odihnit timp de 12 luni in baricuri de stejar romanesc cu grad mediu de prajire. A rezultat un vin cu parfum de fructe rosii proaspete si prune de vara coapte. In gust se regasesc fructele rosii completate de cuisoare si piper proaspat macinat. Fresh si suplu vinul este jucaus si te indeamna usor la inca un pahar.