• Cupaj inspirat din soiurile Feteasca Neagra, Shiraz si Cabernet Franc cultivate cu succes in Podgoria Dealul Mare acest “Bordeaux” al Romaniei care le permite oenologilor iscusiti sa creeze vinuri rosii concentrate si intens colorate.Strugurii au fost culesi la maturitate deplina. Gustul vinului este generos si complex dezvaluind treptat nuante multiple de cirese negre, prune confiate si fructe negre de padure. Finalul este la fel de interesant cu note de vanilie, cafea, eucalipt si piper negru.
  • Provine dintr-o vie inca tanara din care s-au recoltat doar strugurii sanatosi ajunsi la maturitatea deplina spre sfarsitul lunii octombrie. In crama, dupa incheierea fermentatiei alcoolice si malolactice s-a trecut la maturarea in baricuri noi romanesti de stejar cu grad de prajire mediu, maturare care a durat timp de aproape doi ani. A rezultat un vin intens colorat, rosu rubiniu, corpolent cu arome de coacaze negre tipice soiului Cabernet Sauvignon, prune uscate, imbracate in nuante fine de ciocolata amaruie si vanilie. Visina supracoapta din postgust tradeaza calitatea premium, iar taninii fini si bine integrati accentueaza caracterul fresh al acestui vin ce il transforma dintr-un vin gastronomic sau de meditatie intr-un vin de petrecere cu prietenii sau mai ales intr-un vin de eveniment (nunta, botez, majorat, zi de nastere). Fructele si vanilia domina caracterul vegetal-salbatic specific soiului si il catifeleaza  facandu-l foarte baubil.
  • Vinul a fost obtinut din struguri atent selectionati atat in vie cat si in crama iar dupa incheierea celei de-a doua fermentatii s-a odihnit timp de 12 luni in baricuri de stejar romanesc cu grad mediu de prajire. A rezultat un vin cu parfum de fructe rosii proaspete si prune de vara coapte. In gust se regasesc fructele rosii completate de cuisoare si piper proaspat macinat. Fresh si suplu vinul este jucaus si te indeamna usor la inca un pahar.
  • Acest vin, recolta anului 2011, este obtinut culesi de pe plantatia de vita de vie ale Domeniilor Halewood din Murfatlar, unde soiul Shiraz s-a adaptat bine la climatul cald din Dobrogea.

  • Cabernet Sauvignon obtinut din clona 7 (cu coacere tarzie) care produce struguri cu ciorchini mici si compacti, cu pielita groasa si incarcata de polifenoli si taninuri. Acest Cabernet Sauvignon denota o puternica expresie atat a caracterului de soi cat si a terroir-lui din care provine. Fermentat in cisterne verticale de inox, maturat timp de 12 luni in baricuri noi de stejar American si apoi invechit in sticla.

  • Soiul Feteasca Neagra este probabil cel mai valoros soi nobil rosu romanesc. Strugurii din care provine aceasta editie a vinului, au fost culesi de pe Domeniile Halewood - Viile Scurta.  Selectia clonala pentru plantatia  de vita de vie de la viile Scurta a fost realizata la Pepinierele Guillaume (Dijon-Franta).