Descriere
Producator: CRAMA DAICONI
Podgorie: Minis – Maderat
Strugure: Cabernet Sauvignon, struguri culesi la maturitate deplina
Continutul de alcool: 13 %
Stil: sec
Culoare: rosu-rubiniu foarte intents spre negru-violet, cernelos
Buchet: tanini inca salbatici, coacaze , cirese negre, note de vanilie si cuisoare
Gust: intens, fructuos, complex , se remarca visine din visinata, cirese negre, samburi de migdale, gogosar si lemn dulce
Vinificatie: specifica vinurilor rosii, vinul fiind obtinut prin fermentarea stricta a mustului ravac, prin zdrobirea boabelor de struguri, fara utilizarea presei, urmata de o maturare timp de 12 luni in barricuri de stejar frantuzesc.
Pastrare in colectie: prezinta un potential de 10 -15 ani sau mai mult
Recomandare de consum: fiind un vin gastronomic prin excelenta,carnea rosie este complementul perfect dar se poate asocial si cu branzeturi fermentate sau trufe de ciocolata belgiana la sfarsitul mesei
Gastronomie: miel, vita, porc, vanat, vita si porc la gratar(t-bone,hamburger,costite,ceafa,scaricica americana), muschiulet de porc impanat la cuptor, gulas, tocanita de caprioara
Personalitatea vinului : complexa si salbatica, specifica sudului podgoriei
Terroir: microclimatul temperat cu influiente mediteraneene asigura o intensitate coloranta foarte puternica, o taninozitate aparte, maturarea la barrique si apoi la sticla ducand la desavarsirea si catifelarea vinului.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.