Descriere

Producator: CRAMA DAICONI

Podgorie: Minis – Maderat

Strugure: Cabernet Sauvignon, struguri culesi  la maturitate deplina

Continutul de alcool:  13 %

Stil: sec

Culoare: rosu-rubiniu foarte intents spre negru-violet, cernelos

Buchet:  tanini inca salbatici, coacaze , cirese negre, note de vanilie si cuisoare

Gust: intens, fructuos, complex , se remarca visine din visinata, cirese negre, samburi de migdale, gogosar si lemn dulce

Vinificatie: specifica vinurilor rosii, vinul fiind obtinut prin fermentarea stricta a mustului ravac, prin zdrobirea boabelor de struguri, fara utilizarea presei, urmata de o maturare timp de 12 luni in barricuri de stejar frantuzesc.

Pastrare in colectie:  prezinta un potential de 10 -15 ani sau mai mult

Recomandare de consum: fiind un vin gastronomic prin excelenta,carnea rosie este complementul perfect dar se poate asocial si cu branzeturi fermentate sau trufe de ciocolata belgiana la sfarsitul mesei

Gastronomie:  miel, vita, porc, vanat, vita si porc la gratar(t-bone,hamburger,costite,ceafa,scaricica americana), muschiulet de porc impanat la cuptor, gulas, tocanita de caprioara

Personalitatea vinului :  complexa si salbatica, specifica sudului podgoriei

Terroir: microclimatul  temperat cu influiente mediteraneene asigura o intensitate coloranta foarte puternica, o taninozitate aparte, maturarea la barrique si apoi la sticla ducand la desavarsirea si catifelarea vinului.