De la primele picaturi ce cad in pahar o mireasma surprinzatoare te imbie sa-l cunosti.
Culoarea galben-pai curata si stralucitoare iti bucura ochii.
Miroase-l si vei fi surprins de parfumul florilor de vie si a fagurilor de albine.
Gusta-l si lasa-te purtat de covorul fermecat printr-o livada cu piersici albe la vremea culesului, apoi tolaneste-te pe fanul de curand cosit de la marginea padurii si viseaza la “Fat-Frumos” sau “Ileana Cosanzeana”!

Pentru amatori, detalii si gastronomie

1 . Producator: SC Castel Vinum SRL
2 . Podgorie: Tarnave
3 . Strugure: 100% Sauvignon Blanc cules la maturitate deplina
Originea soiului Sauvignon Blanc este comuna Sancerre , Valea Loarei , dar si regiunea Bordeaux unde la inceputul secolului XVII printr-o incrucisare naturala cu soiul Cabernet Franc a dat nastere soiului Cabernet Sauvignon atat de iubit in intreaga lume. (dupa finete si parfum sigur S.B. a fost Mama)
4 . Continutul de alcool: 13,5 %
5 . Stil: Sec
6 . Culoare: galben-stralucitor cu reflexe verzui
7 . Parfum: rebel si complex, de iasomie, busuioc, fan, foietaj cu piersici, faguri de albine, flori de soc
8 . Gust: crocant, curat, mineral, corpolent, de piersici albe, samburi de migdale, kiwi,
9. Postgust: lime, agrise, note de soc si miere de albine
10 . Pastrare in colectie: maxim 1 an(de baut acum!)
11 . Recomandare de consum: Vin de Vara, Vin de Petrecere, neaparat bine racit la 6-8*C adica direct din frigider, vinul ajungand la temperatura optima de consum in foarte scurt timp. Neaparat servirea sa se faca din pahare mari de vin alb in care aromele sunt concentrate spre bolta paharului, iar vinul are suficient spatiu pentru a “dansa “ si a-si etala frumusetea culorii si a buchetului.
12 . Gastronomie: savoarea deosebita a vinului permite consumul fara mancare dar se asociaza foarte bine cu:
aperitivele pe baza de somon afumat si branza de capra, fructe de mare, peste (salau, dorada, crap, pastrav), la cuptor sau mai ales la gratar, salate cu ton sau piept de pui, pui de casa la cuptor, tocanita de pui smantana si ciuperci, aripioare si piept de pui la gratar cu garnitura de legume tot la gratar, bucataria asiatica, pizza, paste.
13 . Personalitatea vinului: vioi, extrafresh, floral si fructuos deopotriva, cu un postgust lung si picant
14 . Terroir: microclimatul unic in Romania de pe Valea Tarnavei Mici este perfect pentru soiul Sauvignon Blanc, zilele noroase si cele cetoase fac ca aromele sa fie concentrate in bobul de strugure iar prin fermentarea mustului la temperatura controlata sa ramana prizoniere in vin si sa ne bucuram de ele.