-
Domnul de Rouă (The DewLord) spune povestea prinţului călător prin viile Drăgăşanilor, un îndrăgostit topit de razele soarelui în roua dimineţii. Strugurii dezmierdaţi de stropii de rouă au dat naştere vinului iubirii.
-
Acest cupaj special a fost creat prin valorificarea celor mai bune caracteristici ale celor două soiuri de struguri: Muscat Ottonel, un soi născut pe Valea Loirei, în 1839 şi care a poposit la începutul secolului XX la Drăgășani şi Sauvignon Blanc, un soi apărut în Franţa medievală, când era cunoscut sub numele Fiers, fiind consemnat ca atare încă din anul 1534, de nimeni altul decât François Rabelais, în cartea sa “Gargantua & Pantagruel” şi care a ajuns la Drăgăşani la sfărşitul secolului XIX.
-
Acest Rosé este făcut din Cabernet Sauvignon, un soi răspândit astăzi în toată lumea datorită potențialului la crearea celor mai bune vinuri roșii şi Merlot un soi cunoscut de asemenea de multă vreme.
-
Exista o mica podgorie in Franta care apartine de Clos des Colombes. Le Champagne la Ferraudiere provine din Ambonnay, una dintre cele doar 17 comune care au drept de DOC Champagne Grand Cru. Asamblajul este majoritar de Pinot Noir, cu putin Chardonnay si un sfert de vin Reserve. Poate fi savurata la aperitiv si se completeaza perfect cu fructe de mare, peste si sosuri delicate.
-
Soiuri : majoritar Sauvignon, Feteasca Alba, in cantitate mica Riesling Italian, Viognier. Un vin cu o culoare stralucitoare, marcata de lemnul din butoaiele de stejar dar fara greutate. In gura, vinul este vioi cu gust floral. La sfarsit este echilibrat si proaspat. Petit clos blanc se potriveste foarte bine la carne alb, la peste, la fructe de mare
-
Soiuri: cabernet, merlot, syrah, feteasca neagra in cantitate aproape egala. Un rosé de gastronomie. Culoare frumosa, gust exceptional de mici fructe rosii bine coapte: capsuni, fragi, zmeura si piper roz. Acest vin este gurmand, convivial si calduros. Un rose de vara dar si de tot anotimpul, pentru toate felurile de mancare: peste, carne, desert… Un rose de placere.
-
Vin alb sec obtinut in urma unui asamblaj clasic de soiuri autohtone: Feteasca Alba si Riesling. Pastrat timp de cateva luni in butoaie de stejar, raspandeste un gust de lemn foarte discret. La degustare, Terra Alba este amplu, gras si aromatic.
-
Asamblajul vinului este realizat pe o baza clasica: Cabernet Sauvignon si Merlot. Peste acestea, adaugam cativa litri din soiurile aparte de exemplu Syrah si feteasca Neagra sau Pinot Noir, rezultatul fiind unul nemaipomenit. Este pus la invechit timp de 4 ani in butoi si apoi isi continua invechirea in sticle.
-
-
Cramposie Selectionata 2016 Avincis este un vin foarte fin, plin de personalitate, cu arome de mere verzi 🍏, dar si de citrice.
-
-
-
-
-
-
Petit Clos Rouge - Clos Des Colombes se compune ca un asamblaj majoritar de Syrah, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra si foarte putin Pinot Noir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Rosu De Silagi Aramic este o explozie de fructe negre! 🍒Ciresele amare de padure domina atacul vinului, urmeaza murele in parga ce sustin aciditatea vioaie si-l fac aproape crocant (ca un vin alb), iar finalul este catifelat de dulceata de afine si visine supracoapte si usor condimentat cu note de cuisoare si piper alb.
-
-
-
-