• Soiuri : majoritar Sauvignon, Feteasca Alba, in cantitate mica Riesling Italian, Viognier. Un vin cu o culoare stralucitoare, marcata de lemnul din butoaiele de stejar dar fara greutate. In gura, vinul este vioi cu gust floral. La sfarsit este echilibrat si proaspat. Petit clos blanc se potriveste foarte bine la carne alb, la peste, la fructe de mare
  •   Riesling‐ul de la Villa Vinea reflecta caracterul împrejurimilor: solul argilos, greu , duce la o mineralitate subtila, usor sarata, precum și o aromă corpolenta de fructe. Nuanța de spumant galben‐pal se adauga in mod natural in spectrul de culori datorate teraselor orientate spre sud din valea Tarnavelor. La varsta frageda, mai ales, gustul este racoritor de citrice și fructe verzi.
  •   Deschidere fina, discret, usor aromat, aciditate viguroasa; culoare galben deschis spre galben pai. Buchet fin de fructe de mere proaspete, piersici și caise, o aromă ușoară de nucsoara completează experiența gustului. În gura, proaspat și suculent, putin sarat, spre final cu usoara mineralitate. Pentru zona de cultivare tipica, Kerner Villa Vinea aduce o aciditate medie și un finisaj moale.
  • Aroma de Muscat este suava, Rieslingul sustine aciditatea si corpul vinului, iar Feteasca Regala aduce o nota originala ,,Romaneasca’’ si o savoare aparte. V2 Villa Vinea, un vin perfect pentru PARTY, dar si pentru dupa-amiezile calde de vara, servit la 6-8*C.
  • Acest cupaj special a fost creat prin valorificarea celor mai bune caracteristici ale celor două soiuri de struguri: Muscat Ottonel, un soi născut pe Valea Loirei, în 1839 şi care a poposit la începutul secolului XX la Drăgășani şi Sauvignon Blanc, un soi apărut în Franţa medievală, când era cunoscut sub numele Fiers, fiind consemnat ca atare încă din anul 1534, de nimeni altul decât François Rabelais, în cartea sa “Gargantua & Pantagruel” şi care a ajuns la Drăgăşani la sfărşitul secolului XIX.
  • Sauvignon Blanc Premium - Villa Vinea este un vin fin, aromat, cu un mare potential, culoare galben luminos cu reflexe ușor verzui; microclima și condițiile de sol (sol argilos) asigura aciditate si mineralitate caracteristica zonei, cu o aroma subtila de fructe (soc, piersica, agrise, coacăze), armonios imbinata cu arome vegetale (urzica, iarbă). Răcoritor și plin de viață pe cerul gurii, abundență de minerale si condiment, suculent și un finisaj neted si lung caracterizează Sauvignon‐ul nostru.

  • Vinul spumant SILVANIA face parte din elita rarelor vinuri spumante româneşti, obţinut prin metoda tradiţională „Champenoise” și anume prin refermentarea naturală a vinului în sticlă, timp de până la 3 ani. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea şi temperatura (12 grade Celsius) să fie constante. Aceste condiţii nu se pot obţine decât în hrubele adânci şi întinse ca cele de la Măgura Şimleului, aflate la 60 m sub stâncă, cu galerii în lungime de 3,5 km.
  • Vinul spumant SILVANIA face parte din elita rarelor vinuri spumante româneşti, obţinut prin metoda tradiţională „Champenoise” și anume prin refermentarea naturală a vinului în sticlă, timp de până la 3 ani. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea şi temperatura (12 grade Celsius) să fie constante. Aceste condiţii nu se pot obţine decât în hrubele adânci şi întinse ca cele de la Măgura Şimleului, aflate la 60 m sub stâncă, cu galerii în lungime de 3,5 km.
  • Vinul spumant SILVANIA face parte din elita rarelor vinuri spumante româneşti, obţinut prin metoda tradiţională „Champenoise” și anume prin refermentarea naturală a vinului în sticlă, timp de până la 3 ani. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea şi temperatura (12 grade Celsius) să fie constante. Aceste condiţii nu se pot obţine decât în hrubele adânci şi întinse ca cele de la Măgura Şimleului, aflate la 60 m sub stâncă, cu galerii în lungime de 3,5 km.
  • Vinul spumant SILVANIA face parte din elita rarelor vinuri spumante româneşti, obţinut prin metoda tradiţională „Champenoise” și anume prin refermentarea naturală a vinului în sticlă, timp de până la 3 ani. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea şi temperatura (12 grade Celsius) să fie constante. Aceste condiţii nu se pot obţine decât în hrubele adânci şi întinse ca cele de la Măgura Şimleului, aflate la 60 m sub stâncă, cu galerii în lungime de 3,5 km.
  • Muscat Ottonel Demisec de la Crama Aramic, Dealurile Silagiului un vin MAGIC de o intensitate si complexitate a aromelor cum rar intalnesti, foarte feminin cu un parfum special de trandafiri si faguri de miere care iti “imbata” simturile – un vin de care te indragostesti! Comanda online! De origine franceza soiul Muscat Ottonel s-a adaptat foarte bine in Romania si da vinuri fine si minerale in podgoria Tarnave, vinuri aromate si dulci la Murfatlar, iar pe Dealurile Silagiului la Crama Aramic vinuri foarte expresive care fac fata la cele mai sofisticate asocieri culinare.
  • Crâmpoşia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câştigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi. În anii '60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise", iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.
  • Cramposie Selectionata 2016 Avincis este un vin foarte fin, plin de personalitate, cu arome de mere verzi 🍏, dar si de citrice. 
  • Gewurztraminer Selection 2015 Villa Vinea - Daca vrei sa cuceresti o fata cu acest vin ar trebui sa incepi.... Culoarea galben-stralucitoare a Gewurztraminer-ului Selection 2015 Villa Vinea are parfumul fin de faguri de miere, busuioc uscat si trandafiri. Te imbie si te rasfata pregatind toate simturile pentru prima inghititura.
  • Silvania Premium Lux Brut Natur  un perlaj cu bule foarte fine, parfum discret de croissant cu gem de piersici si pulpa de mere rosii, iar gust crocant de grapefruit alb.
  • Silvania Premium Lux Demisec inseamna pandispan, frisca, pulpa de piersici din compot, mandarine - invelite fin intr-o crema de vanilie presarata cu coaja de lamaie rasa, totul intr-un echilibru perfect.
  • Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
  • Atunci cand ai nevoie sa te rasfeti sau sa le faci o bucurie persoanelor importante din viata ta alege Silvania Premium Lux Sec, fresh si jucaus.